Koši za nevarne odpadke

nevarni_odpadki

Koši za nevarne odpadke

Nepremišljeno ravnanje z nevarnimi odpadki lahko povzroči hudo škodo, kot je zastrupljanje okolja in lahko močno ogrozi naše zdravje ter zdravje drugih. Z odlaganjem nevarnih odpadkov na zato nepredvidenih mestih lahko povročimo onesnaženje podtalnice, ki je vir naše pitne vode. Med nevarne odpadke sodijo odsluženi akumulatorji, baterije, barve in topila, kemikalije, olja in masti, pesticidi, zdravila ter vse snovi, ki so opremljene s simboli za nevarne snovi. Prav tako ni priporočljvo odlaganje nevarnih odpadkov skupaj z drugimi gospodinjskimi odpadki, saj se lahko nevarne snovi, kot so na primer kadmij, krom in nikelj iz baterij, prenesejo tudi na nenevarne odpadke.

Povezava na spletno trgovino

 

 

Posode za rabljene baterije

Posode so namenjene zbiranju odpadnih baterij doma, v pisarnah, v šolah, vrtcih, trgovskih objektih, zbirnih centrih. Posode so od  volumna 2,4 dcl pa vse do 35 L. Izbirate lahko med posodami za enkratno ali večkratno uporabo. Lahko so opremljene s ključavnico ali posebnimi odprtinami, nalepkami..

baterije_copy2

 

 

5138943a439e5_Posoda_za_odpadno_jedilno_olje_1

Posode za odpadno jedilno olje

Odpadna jedilna olja ne sodijo v kanalizacijo ali v vodovodni odtok, prepovedano pa jih je tudi mešati z drugimi odpadki. Če olje zlivamo v straniščno školjko, lahko pride do zamašitve odtočnih cevi in do pojava glodalcev, težave pa imajo tudi na čistilnih napravah. Kjer čistilnih naprav ni, so posledice onesnaževanja lahko dolgotrajne. Olje ohladite in ga zlijte v zato namenske posodo, ko boste posodo z jedilnim oljem napolnili, jo oddajte v vam najbližjem zbirnem centru za odpadke. Za večje imetnike tovrstnega odpadka (pekarne, šole) so pri zbiralcih  na voljo ustrezne posode, ki se tesno zaprejo. Ko napolnijo posodo, sporočijo zbiralcu in ta jim posodo zamenja z novo.

 

 

Posode za zbiranje odpadnih zdravil

medicinski_odpadki_copy1

Posode za zbiranje odpadnih kartuš in tonerjev

kartuse_tonerji

Posode za zbiranje odpadnih CD-jev

cd_ji

Kontaktirajte nas

Telefon:
+386 (0)3 42 44 110

GSM:
+386 (0)51 233 120

E-pošta:
info@ekoplus.si

Oddaj povpraševanje


Sorodni izdelki