Priporočila in smernice

Priporočila in smernice

V EU imamo dve generalni usmeritvi glede razvoja postopkov ravnanja z odpadki Kontinentalna in  Mediteranska usmeritev. Sloveniji je bližja Kontinentalna usmeritev katere glavne predstavnice so države Beneluksa ter seveda Nemčija.

V EKO Plus d.o.o. smo se odločili, da zasledujemo usmeritve Beneluksa saj smo spoznali, da je v Nemčiji še vedno izredno močan vpliv »sežigalcev«, ki so vložili ogromno kapitala v sežigalnice, amortizacijska doba pa še teče. Snovalci razvoja so torej države Beneluksa, ki so v zadnjih desetih letih dosegle izjemne rezultate na področju razvrščanja komunalnih odpadkov na izvoru. S popolnim nadzorom tokov komunalnih odpadkov jim je uspelo implementirati sistem, ki stimulira (ekonomski učinek) povzročitelje k ločevanju na izvoru. Drastično zmanjšano količino preostanka komunalnih odpadkov mehansko biološko obdelajo ter razvrstijo na lahko ter težko frakcijo. Lahko dodatno obdelajo na način, da dosežejo konstantno kalorično vrednost ter sežgejo v toplarnah in prilagojenih industrijskih kuriščih. Njihovo usmeritev v celoti apliciramo v slovenski prostor, najdlje pa so z uvajanjem te usmeritve prišli v Ljubljanski regiji.

V družbi EKO Plus d.o.o. že od leta 2006 ponujamo slovenskemu tržišču opremo za zbiranje, ločevanje, transport ter razvrščanje odpadkov vključno z opremo za uvedbo popolnega nadzora nad tokovi posameznih frakcij komunalnih odpadkov. Implementirana oprema daje rezultate, ki v celoti zadovoljujejo zahteve EU zakonodaje ter EU standardov.

dyerware.com


dyerware.com


Kontaktirajte nas

Telefon:
+386 (0)3 42 44 110

GSM:
+386 (0)51 233 120

E-pošta:
info@ekoplus.si

Oddaj povpraševanje


Sorodni izdelki