Podzemni sistem tip Nord Easy

Podzemni sistem tip Nord Easy

Sistem Nord Easy Underground je eden najnaprednejših sistemov zbiranja odpadkov.

Tehnologija bilateralnega praznjenja kontejnerjev omogoča odlično umestitev opreme v prostor še posebej v omejenih predelih urbanih središč, zato potrebuje manj prostora kot klasični zabojniki. Zaradi izjemne fleksibilnosti tehnologije praznjenja zabojnikov je omogočena vrsta možnosti umestitve podzemnih zabojnikov v prostor (zaporedno linijsko, vzporedno – kocka, obojestranska postavitev).

Začetna investicija ne zahteva takojšnjega nakupa specialnega vozila, saj je možno praznjenje z obstoječimi vozili komunalnih podjetij (abroll sistem v kombinaciji s paletnim dvigalom) na katerih so potrebne minimalne dodelave.

Hitro in učinkovito praznjenje – časovno krajše oviranje prometa še posebej v ozkih uličicah (npr. namesto petih 1100L zabojnikov pri klasičnem sistemu se prazne samo en podzemni kontejner volumna 5 m3). Velika gostota prebivalcev ima za posledico veliko število zabojnikov za odpadke in ob pomanjkanju javnih površin se neurejenost mestnih središč še povečuje.

Prednosti podzemnega sistema tip Nord Easy

Designerska oblika se odlično vkomponira v urbana središča, bulevarje, mestne ulice, bolnice, hotele, trgovske center, blokovska naselja, plaže kakor tudi v industrijske cone. Široka uporabnost – gosta poseljenost, ekološki otoki, industrija,…

Popolna avtomatizacija – Ko se doseže kritična masa lokacij podzemnih zbiralnic se lahko za praznjenje uporablja specialno vozilo, ki je tehnološko zelo dovršeno. Zasnovano je na način, da ga preko 6 kamer lahko iz kabine upravlja en sam usposobljen delavec in pri tem izvede celoten ciklus praznjenja zabojnikov. (ogromen prihranek na stroških dela – delovna ekipa se zmanjša iz treh oseb na samo eno).

Zmanjšana frekvenca odvoza zaradi večjega volumna – Zaradi večjega volumna posamezni zbirnih mest podzemnih/nadzemnih zbiralnic pomeni uvedba sistema tudi prometno razbremenitev, saj se drastično zmanjša število voženj komunalnih vozil.

Stanje spremljanja polnosti zabojnikov – optimizacija praznjenja (opcija)- S pomočjo vgradnje senzorjev polnosti (merjenje dejanske polnosti vsakega zabojnika in pošiljanje podatkov sprotnega stanja na strežnik komunale) ima komunalno podjetje možnost praznjenja zabojnikov glede na dejansko polnost (dinamično zbiranje odpadkov) in ni več potrebe po vnaprej določenem časovno intervalnem praznjenju (statično zbiranje odpadkov). Sistem omogoča velike prihranke pri sistemu odvoza, saj se zabojnik s pomočjo te tehnologije sprazne samo v primeru ko je dejansko poln.

Nadgradnja identifikacije uporabnikov (opcija) – sistem plačaj kolikor odložiš. Identifikacija uporabnikov omogoča, da vsak uporabnik plača samo toliko odpadkov kot jih je dejansko odložil v obračunskem obdobju.

Underground-Milano-1024x768

Grafični prikaz podzemnega sistema Nord Easy

Video prikaz s podrobnostmi delovanja

Kontaktirajte nas

Telefon:
+386 (0)3 42 44 110

GSM:
+386 (0)51 233 120

E-pošta:
info@ekoplus.si

Oddaj povpraševanje


Sorodni izdelki